yellowbar
Möt Nille af Ekenstam

 

Vem är du?

– Nille af Ekenstam. En rätt normal typ som precis som alla andra är vansinnigt förtjust i att spela avancerade brädspel, bygga saker av elektronik och mekanik, läsa obskyra serietidningar och bada badkar på morgonen. Jag är också något av en pajas vilket ni snabbt kommer märka om ni till exempel följer mig på Twitter: https://twitter.com/nilrod

Du är en van resenär. Varför samhällsturism?

– Japp! Det är roligt att ha en undersökande metod när man är ute och reser. Man får mer utav resandet och gör fler roliga upptäckter än under en vanlig resa. Erfarenheterna blir annorlunda jämfört med om man hade åkt som vanligt. Ju mer man har rest desto mer sugen blir man på att försöka krypa in under skinnet på resmålet.

Vad kommer din blogg att innehålla?

– Samlade intryck och funderingar från mitt besök i Silicon Valley och Nocal (Northern California, reds. anm). Den sortens överraskande absurditeter som man upptäcker på varje resmål om man letar tillräckligt noga. Vad överraskar mest med Silicon Valley? Att alla påstår att trafiken är så jävlig när den i själva verket som värst liknade en torsdageftermiddag på Essingeleden.

Tror du att samhällsturism har en framtid?

– Definitivt! Och gärna i anslutning till typ en affärsresa. Stanna ett par dagar och utforska med utgång från affärshotell eller i områden där folk bor och jobbar. Man ska undvika kommersiella distrikt och turistområden och i stället fokusera på de områden där det vanliga livet pågår.

Var bär det av nästa gång?

– Nordvästra England och Umbrien i september följt av Los Angeles i oktober. Inget planerat längre fram än så men skulle gärna åka och hälsa på en vän i Shanghai någon gång under hösten också.