yellowbar
Palo Alto – staden där alla går lååångsamt

 

Avskyr du att stressa? Tycker du att promenera är så trevligt att du helst drar ut på det så länge det går? Då är Palo Alto platsen för dig.

I norra delen av Silicon Valley hitter vi den lilla staden Palo Alto. Här bor knappt 70 000 personer som alla verkar ha det gemensamt att de fullkomligen älskar att gå riktigt, riktigt långsamt. Och det är inte för att det finns någon brist på sysselsättning. Några av världens främsta företag inom tech ligger här såväl som ett av USA:s mest prestigefyllda universitet.

Det måste helt enkelt finnas någon annan underliggande orsak till varför så flitiga och arbetsföra människor som rör sig längs Palo Altos idylliska gator rör sig så långsamt, men jag har ännu inte riktigt lyckats sätta fingret på vad det kan vara. Vädret? Visst, det är varmt och mysigt här, men det finns betydligt varmare platser på jorden där folk ändå inte regredierar till sniglar. Trångt? Nej, det finns gott om plats på Palo Altos gator och trottoarer. En avsaknad av platser att gå till? Definitivt inte! Var jag än går hittar jag saker att upptäcka och affärer som säljer högteknologiska prylar jag aldrig sett någon annanstans.

Det måste vara så enkelt att folk som är här mår nästan för bra. De trivs helt enkelt med livet och ser till att ta vara på sina små promenader. Kanske vet de att när de kommer fram till sina arbets- eller studieplatser så är lugnet över så de gör sig helt enkelt ingen som helst brådska i onödan.

Work hard, walk slow