yellowbar
Lufthansa Reality Tours

 

Lufthansa vill göra det enklare för våra resenärer att på kort tid förstå resmål på djupet. Vi kallar det ”samhällsturism”, ett fenomen som innebär att man gör helt andra saker än vanligt på semestern. Till exempel går på arbetsintervjuer, lägenhetsvisningar eller hemmafester. Allt för att sätta sig in i samhället man besöker på djupet. För att testa upplägget har vi skickat samhällsturisten Nille af Ekenstam för att upptäcka verklighetens Silicon Valley, i samband med öppnandet av direktlinjen till Silicon Valley från Frankfurt med start den 1 juli. Här publiceras dagligen nya inlägg med samhällsturistiska perspektiv från Silicon Valley.

Turism handlar i regel om att fly vardagen. Lufthansas pilotprojekt för samhällsturism – kallat ”Reality Tours” – handlar i stället om att uppleva den. Nu har vi skickat Nille af Ekenstam för att undersöka regionen inför öppnandet av linjen Frankfurt – San Jose och upptäcka verklighetens Silicon Valley. Linjen blir en bra rutt för svenska techbolag som gör affärer med Silicon Valley-företagen, liksom för svenska resenärer som är nyfikna på regionen.

Vi tror att detta representerar nästa generations turism – att turismen har utvecklats från att handla om avkoppling, till att handla om upplevelser, och nu även till att handla om att förstå platsen man besöker.

Lufthansa vill möta många samhällsintresserade resenärers tilltagande vilja att uppleva resmål på ett djupare plan, bortom det uppenbara och klichéartade. Det är ett första initiativ för att inspirera till samhällsturism, ett tillvägagångssätt för att upptäcka någon av våra 400 destinationer världen över. Under resan har Nille af Ekenstam bland annat nätdejtat, besökt arbetsförmedlingen och upptäckt badrumsidealism – Silicon Valleys motsvarighet till diskbänksrealism. Allt för att på kortast tid uppleva så mycket som möjligt av det vanliga livet för någon som bor där.